Onze studie

Snel veranderende wetten en regels, scherper toezicht, automatisering en internationalisering van het belastingstelsel. Allemaal veranderingen die vragen om aangiftemedewerkers en belastingadviseurs die kunnen adviseren en analyseren, ofwel: ‘tax-analisten’.

De praktijkgerichte opleiding Fiscaal Recht en Economie (FRE) aan de HvA leert je om voor bedrijven en particulieren belastingaangiften te verzorgen. Na de opleiding ben je direct inzetbaar als aangiftemedewerker en beginnend tax-analist in één van de vele middelgrote en grote belasting(advies)kantoren. In de praktijk kun je na een stevig leerproces doorgroeien naar belastingadviseur of analist.

Ons onderwijsprogramma kent veel contact- en onderwijsuren, met vooral werkcolleges in klassen. Als eerstejaarsstudent krijg je een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken kan helpen. We begeleiden je bij je studie en ‘leren’ je studeren. Belangrijk vinden we het persoonlijk contact tussen jou en je medestudenten en onze docenten: samen werken, sporten, leren, borrelen, netwerken. Onze studievereniging Triple Tax speelt hierin een belangrijke rol.